Naga Bhut Jolokia chilli mash 100 ml ChilliDoctor





Tekutý chilli mash z čerstvých papriček Naga Bhut Jolokia vás omráčí nejen svou vysokou pálivostí, ale také svěží ovocnou chutí, která u těchto papriček připomíná zelená jablka a meruňky.
Dostupnost Skladem (4 ks)
Můžeme doručit do:
25.11.2024
Možnosti doručení
Kód: KO031
199 Kč 177,68 Kč bez DPH
Naga Bhut Jolokia chilli mash 100 ml ChilliDoctor
1075efa667530edfcb25dd1146811b07
Bez laktózy Bez lepku Bez přidaného cukru
Přírodní bez “éček”
Přírodní bez “éček”
Za tím si stojíme. Nechceme Jerky kazit ničím, co do něj jednoduše nepatří. Prostě jenom kvalitní čerstvé maso a koření. V jednoduchosti je krása.
Ručně vyrobené
Ručně vyrobené
Malé várky a poctivá ruční práce jsou od začátku základy našeho 100% JERKY. Jak poznáš ruční práci? Každý kousek je jinak velký, ale stejně dobrý!
Nabušené bílkovinami
Nabušené bílkovinami
Jerky je skvělým zdrojem bílkovin a energie. 100 g našeho Jerky je vyrobeno až z 340 g syrového masa. Najdeš v něm tak až 76 g bílkovin!

 

První paprička na světě, která pokořila hranici 1 milión SHU


Špičatá hvězda mezi papričkami. Její pálivost dosahuje až 1 041 427 SHU. Až do roku 2007 byla po dlouhou dobu tato paprička považována za nejpálivější ze všech. Byla první, která překročila hranici 1 miliónu SHU a způsobila tím ve světě pořádný poprask. O pět let později byla v Jižní Karolíně zkřížena s červenou papričkou Habanero, čímž vznikla současná držitelka oficiálního rekordu v nejpálivější papričce světa, vyšlechtěná Carolina Reaper s pálivostí jednou tak větší, než má samotná Bhut Jolokia. Že se ve světě chilli překonává jedna pálivost za druhu svědčí i fakt, že od roku 2016 již není Bhut Jolokia ani v první desítce nejpálivějších.

Nenechte se ovšem tímto příběhem jedné překonané papričky zmást. Její intenzivní a dlouho trvající pálivost zamotá (a zavaří) hlavu nejednomu chilli profíkovi.

Druhově se jedná o hybridního křížence odrůdy Capsicum chinense (papriky čínské)a Capsicum frutescens (papriky křovité)Pochází z Bangladéše a pěstuje se převážně v indických regionech.

Indický pomocník v léčitelství i v boji s divokou zvěří a duchy


Je známá také jako Naga Jolokia nebo Ghost chilli. Právě označení "ghost" (neboli duch) získala ve spojitosti s indickou mytologií, která věří, že člověk se po smrti stane duchem. Aby se tento duch neproměnil v démona, používali Indové ve svých rituálech právě chilli papričky. Po mnohá léta se snažili najít tu nejpálivější, která by měla proti démonům největší ochrannou sílu. A Bhut Jolokia tuto úlohu spolehlivě zastala.

Kromě dochucení mnoha běžných i tradičních pokrmů, má v Indii tato paprička díky svým unikátním vlastnostem všestranné využití. V léčitelství se využívá jako homeopatický lék na řadu onemocnění, především těch žaludečních. Pro místní obyvatele je hrdinou v zimně i v létě. V chladném období je konzumována pro své hřejivé účinky, v tropických vedrech zase podporuje tvorbu potu, který účinně ochlazuje a snižuje teplotu organismu.

V severovýchodní Indii pomáhá Bhut Jolokia domorodcům zahánět divoké slony. Přidávají ji do dýmovnic nebo jí potírají ochranné ploty. Všeobecně nachází tato paprička využití také v kouřových granátech nebo v účinných pepřových sprejích.

Bhut Jolokia v kuchyni


Pokud si na tuto intenzivně pálivou záležitost troufnete, již v prvních okamžicích ucítíte svěží ovocnou chuť připomínající zelená jablka a meruňky.

Bhut Jolokia papričky dodají dlouhotrvající hřejivou jiskru nejrůznějším omáčkám, chutney, kari pokrmům, pizze nebo kuřecímu masu. Výborně se hodí na kvašenou zeleninu, takže až budete příště nakládat třeba okurky nebo zelí, nezapomeňte přidat špetku této papričky.

Pálivost
SHU jednotky 1 000 000
Složení Naga Bhut Jolokia chilli papričky 84–88 %, sůl 12–16 %, kyselina octová.
Země původu Taiwan

 

Objem

 

100 ml



Trvanlivost a skladování

 

Po otevření skladujte v temnu při teplotě do 10°C.







Co je chilli mash?


Čerstvé chilli papričky se rozdrtí spolu se solí a nechají se fermentovat(kvasit) po dobu 2-6 měsíců. Výtažek z kůže, semínek a dužiny společně poskytne intenzivní a bohatou chuť. Občas se přidá ocet kvůli zastavení fermentace, ale jinak chilli mashe neobsahují žádné jiné látky či konzervanty. Používá se na další zpracování k výrobě omáček, sals, dipů, do jídel, pokrmů a mnoho dalšího.

Doplňkové parametry

Kategorie: Koloniál
Hmotnost: 0.1 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Podobné produkty

2144d0f1fe112e84f564742f13b2fe04 (1)
109 Kč

Exotická chuť tekutého chilli mashe z čerstvých zelených Habanero papriček vás bude bavit! V těchto fermentovaných papričkách skvěle vynikne jejich vysoká pálivost a...

Kód: KO330
yellow haba
109 Kč

Exotická chuť tekutého chilli mashe ze žlutých Habanero vás bude bavit! V těchto fermentovaných papričkách skvěle vynikne jejich vysoká pálivost a sladká ovocná chuť s tóny...

Kód: KO307
a469402ff402627c008dfb4a8ded0c6a
119 Kč

Tekutý chilli mash z červených papriček Bird's Eye s typickou ostrou a lehce kouřovou chutí. Čerstvé papričky Bird's Eye jsou pro svou vysokou šťavnatost jako stvořené...

Kód: KO320
093b93733162af2f084e2fde28292956
99 Kč

Tekutý mash z fermentovaných čerstvých papriček Red Cayenne se ve vaší kuchyni stane oblíbenou součástí mnoha jídel, kterým dodá střední pálivost, krásnou barvu a bohatou...

Kód: KO302
f174e3fde1df74d262e90f38463e15c5
109 Kč

Exotická chuť tekutého chilli mashe z čerstvých červených Habanero vás bude bavit! V těchto fermentovaných papričkách skvěle vynikne jejich vysoká pálivost a sladká...

Kód: KO301
b0ace83c32999d1a490e16f7b62d4e43
189 Kč

Tekutý chilli mash z aromatických čerstvých papriček Trinidad Scorpion Moruga, jejichž extrémní pálivost se postupně rozvíjí a dokáže potrápit pěkně dlouhou dobu....

Kód: KO032
14e28a264e3e4a9284d1f002b2827883
109 Kč

Tekutý chilli mash z čerstvých Scotch Bonnet se stane oblíbenou součástí vaší chilli výbavy. Poctivou pálivost těchto papriček doplňuje jejich květinová vůně a chuť...

Kód: KO331