Scotch Bonnet chilli mash 100 ml ChilliDoctor

Tekutý chilli mash z čerstvých Scotch Bonnet se stane oblíbenou součástí vaší chilli výbavy. Poctivou pálivost těchto papriček doplňuje jejich květinová vůně a chuť osvěžujících třešní, jablek, meruněk a rajčat.

 

Dostupnost Skladem (5 ks)
Můžeme doručit do:
25.11.2024
Možnosti doručení
Kód: KO331
109 Kč 97,32 Kč bez DPH
Scotch Bonnet chilli mash 100 ml ChilliDoctor
Přírodní bez “éček”
Přírodní bez “éček”
Za tím si stojíme. Nechceme Jerky kazit ničím, co do něj jednoduše nepatří. Prostě jenom kvalitní čerstvé maso a koření. V jednoduchosti je krása.
Ručně vyrobené
Ručně vyrobené
Malé várky a poctivá ruční práce jsou od začátku základy našeho 100% JERKY. Jak poznáš ruční práci? Každý kousek je jinak velký, ale stejně dobrý!
Nabušené bílkovinami
Nabušené bílkovinami
Jerky je skvělým zdrojem bílkovin a energie. 100 g našeho Jerky je vyrobeno až z 340 g syrového masa. Najdeš v něm tak až 76 g bílkovin!

 

Paprička pojmenovaná podle klobouku


Nalaďte se na pořádnou karibskou párty! Nebude v ní chybět nic. Zažijete návykový ohňostroj pálivé chuti, uctíte omamnou květinovou vůni a skvělou chuť osvěžujícího ovoce. To vše díky papričce Scotch Bonnet.

Tahle kráska pochází z Jamajky a byla první karibskou chilli papričkou, po jejímž exportu vznikla vysoká poptávka. Známá a populární byla nejen díky své chuti a pálivosti, ale především kvůli netradičnímu jménu. Na rozdíl od ostatních papriček odrůdy Capsicum chinense (papriky čínské), které pochází z Ameriky, totiž nezískala název podle místa původu. Pojmenována byla podle svého podsaditého tvaru, který připomíná tradiční skotské pánské klobouky (Scotch bonnet, ve Skotsku též nazývané Tam o’Shanter hat). Někdy ji můžete najít také pod označením Bahama Mama, Jamaican Hot nebo Caribbean red.

Přehlídka mnoha ovocných chutí v jedné papričce


Scotch Bonnet je druhově příbuzná Habanero papričkám, se kterými je často díky podobnému vzhledu nesprávně zaměňována. Obě mají tenkou a voskovou slupku, podobnou pálivost i chuť (Scotch Bonnet je ovšem sladší).

Paprička Scotch Bonnet je dlouhá asi 3–4 cm a obvykle dosahuje pálivosti okolo 100 000–350 000 SHU. Ačkoliv je jen o něco méně pálivá než Habanero, její pálivost je stále dost výrazná. Nebyla by to však správná chilli paprička, aby vás po spalujícím žáru neodměnila jedinečnou chutí. Scotch Bonnet vyniká květinovou vůní a plnými sladkými ovocnými tóny třešní, jablek, meruněk a rajčat. Právě pro svou ovocnou chuť se stala tak oblíbenou po celém světě. Dnes se pěstuje v Karibiku, v Guyaně, na Maledivách a v Ugandě.

V průběhu zrání se její barva mění ze zelené po žlutou nebo šarlatově červenou. Některé variety této papričky mohou dozrát do oranžové, tmavě žluté nebo dokonce čokoládově hnědé barvy.

Jak vařit se Scotch Bonnet?


Ideálně se hodí do různých studených i teplých omáček a jsou nepostradatelnou ingrediencí v mnoha světových kuchyní. Nejznámější jsou ale pro svou charakteristickou chuť v Jamajském pokrmu zvaném "jerk chicken" a "jerk pork", což je grilované kuřecí nebo vepřové maso v bohatě kořeněné sladko-pálivé marinádě.




Co je chilli mash? Čerstvé chilli papričky se rozdrtí spolu se solí a nechají se fermentovat (kvasit) po dobu 2–6 měsíců. Výtažek z kůže, semínek a dužiny společně poskytne intenzivní a bohatou chuť. Občas se přidá ocet kvůli zastavení fermentace, ale jinak chilli mashe neobsahují žádné jiné látky či konzervanty. Používá se na další zpracování k výrobě omáček, sals, dipů, do jídel, pokrmů a mnoho dalšího.

Pálivost
SHU jednotky 350 000
Složení Scotch Bonnet chilli papričky 82–88 %, sůl 14–18 %, kyselina octová.
Země původu Costa Rica

 

Objem

 

200 ml



Trvanlivost a skladování

 

Po otevření skladujte v temnu při teplotě do 10°C.

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Koloniál
Hmotnost: 0.2 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Podobné produkty

2144d0f1fe112e84f564742f13b2fe04 (1)
109 Kč

Exotická chuť tekutého chilli mashe z čerstvých zelených Habanero papriček vás bude bavit! V těchto fermentovaných papričkách skvěle vynikne jejich vysoká pálivost a...

Kód: KO330
yellow haba
109 Kč

Exotická chuť tekutého chilli mashe ze žlutých Habanero vás bude bavit! V těchto fermentovaných papričkách skvěle vynikne jejich vysoká pálivost a sladká ovocná chuť s tóny...

Kód: KO307
1075efa667530edfcb25dd1146811b07
199 Kč

Tekutý chilli mash z čerstvých papriček Naga Bhut Jolokia vás omráčí nejen svou vysokou pálivostí, ale také svěží ovocnou chutí, která u těchto papriček připomíná zelená jablka...

Kód: KO031
a469402ff402627c008dfb4a8ded0c6a
119 Kč

Tekutý chilli mash z červených papriček Bird's Eye s typickou ostrou a lehce kouřovou chutí. Čerstvé papričky Bird's Eye jsou pro svou vysokou šťavnatost jako stvořené...

Kód: KO320
093b93733162af2f084e2fde28292956
99 Kč

Tekutý mash z fermentovaných čerstvých papriček Red Cayenne se ve vaší kuchyni stane oblíbenou součástí mnoha jídel, kterým dodá střední pálivost, krásnou barvu a bohatou...

Kód: KO302
f174e3fde1df74d262e90f38463e15c5
109 Kč

Exotická chuť tekutého chilli mashe z čerstvých červených Habanero vás bude bavit! V těchto fermentovaných papričkách skvěle vynikne jejich vysoká pálivost a sladká...

Kód: KO301
b0ace83c32999d1a490e16f7b62d4e43
189 Kč

Tekutý chilli mash z aromatických čerstvých papriček Trinidad Scorpion Moruga, jejichž extrémní pálivost se postupně rozvíjí a dokáže potrápit pěkně dlouhou dobu....

Kód: KO032