VESELÉ VÁNOCE🎁 Poslední den expedice objednávek a možnost osobních odběrů v Koloniálu je 23.12. Poté odpočíváme 😎 První expedice objednávek a možnost osobních odběrů v Koloniálu v roce 2025 bude 6.1. ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK!

Zelené papričky Jalapeňo v nálevu 330 g ChilliDoctor

Nakládaná krájená kolečka Jalape?o papriček ve slaném nálevu s vinným octem se skvěle hodí do jakékoliv jídla – od burgerů a pizzy, masových a luštěninových jídel až po nakládané sýry či utopence. Anebo je prostě schroupete jen tak na posezení. Díky mírnější pálivosti Jalape?o papriček si tuto lahůdku mohou bez obav vychutnávat i méně otrkaní chilli nadšenci.

 

DATUM MINIMÁLNÍ TRVANLIVOSTI: 3.11.2023

Položka byla vyprodána…
Dostupnost Vyprodáno
Možnosti doručení
Kód: KO291
99 Kč 88,39 Kč bez DPH
Zelené papričky Jalapeňo v nálevu 330 g ChilliDoctor
Přírodní bez “éček”
Přírodní bez “éček”
Za tím si stojíme. Nechceme Jerky kazit ničím, co do něj jednoduše nepatří. Prostě jenom kvalitní čerstvé maso a koření. V jednoduchosti je krása.
Ručně vyrobené
Ručně vyrobené
Malé várky a poctivá ruční práce jsou od začátku základy našeho 100% JERKY. Jak poznáš ruční práci? Každý kousek je jinak velký, ale stejně dobrý!
Nabušené bílkovinami
Nabušené bílkovinami
Jerky je skvělým zdrojem bílkovin a energie. 100 g našeho Jerky je vyrobeno až z 340 g syrového masa. Najdeš v něm tak až 76 g bílkovin!

Pro někoho jsou Jalape?a se svou mírnější průměrnou pálivostí kolem 8,000 až 10,000 SHU vrcholem ostrosti, pro jiné slabým odvarem. Jedno je ale jisté, v kuchyni patří k jednomu z nejoblíbenějších a nejpoužívanějších druhů chilli, které se zde rozhodně neztratí. A to platí i o nakládaných zelených Jalape?o papričkách krájených na kolečka. Pokud je tedy hned neschroupete samotné na posezení při otevření sklenice.

 

Pro zajímavost, v Mexiku jsou výrazem Jalape?o označovány tyto papričky pouze v naloženém stavu. Čerstvým zeleným plodům se říká „chile gordo”, což v překladu znamená tlustá paprika, nebo „cuaresmenos” podle mexického svátku, během něhož někteří po dobu čtyřiceti dní vůbec nejí maso.

 

Zelená jsou Jalape?a nedozrálá. Oproti zralým červeným mohou být o něco více pálivá. V kuchyni mají široké a univerzální využití. Hodí se do jídel mexické kuchyně, na jakékoliv masové, zeleninové nebo luštěninové pokrmy, do různých omáček nebo sals. Výborná jsou na pizze, v burgerech, na jednohubkách nebo v kombinaci s vejci.

 

Díky tomu, že jsou zelená Jalape?a naložená ve slaném nálevu s vinným octem, budou také nepřekonatelnou ingrediencí každých utopenců nebo nakládaných sýrů.

 

Ochutnejte oblíbenou sušenou papričku aztéckých císařů

 

Jalape?o byly považovány za první a nejstarší kultivovanou plodinu na západní polokouli, a to ještě v době před aztéckou civilizací. Aztékové papričkám přikládali obrovský význam. Běžně chilli sušili na slunci, což ovšem u Jalape?o kvůli jejich tlusté dužnaté slupce nebylo možné. Začali je proto nejdříve udit, a až poté sušit. Díky tomu vznikly dnes známé Chipotle. Takto zpracované Jalape?o se staly v Aztécké říši vysoce ceněnou surovinou a byly využívány i na přípravu jídel pro císařské ceremoniály. Tradičně z nich byla pro císaře a jeho hosty připravována omáčka, která obsahovala také rajčata, ořechy, dýňová semínka, čokoládu a karamel. Většinou se podávala ke zvěřině, mořským plodům a drůbeži.


S Jalape?o neuděláte chybu v žádném jídle, kterým se chystáte pohostit návštěvu, rodinu nebo úplné chilli začátečníky.

Pálivost
8,000 až 10,000 SHU
Obsah 330 g
Složení zelené papričky Jalape?o, voda, ocet, sůl, chlorid vápenatý
Země původu Egypt

 

ALERGENY


Neobsahuje žádné alergeny.

SKLADOVÁNÍ

 

 Skladujte v pokojové teplotě. Po otevření uchovávejte v lednici a spotřebujte do 15 dní.


 

Doplňkové parametry

Kategorie: K pivu, vínu
Hmotnost: 0.4 kg
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: